Eesnäärmevähi-eksamid ja testid

Kui sul on probleeme urineerimisel, võib arst kasutada katseid, et näha, kas teil on eesnäärme (healoomulise eesnäärme hüperplaasia). See tingimus on kõige tavalisem põhjus urineerimine probleeme.

Kui katsed viitavad eesnäärmevähk, võib arst soovitada eesnäärme biopsia, kus kude on võetud eesnäärme ja uuritakse mikroskoobi all. Biopsia on ainus viis, et kinnitada, kas teil on eesnäärmevähk.

Pärast eesnäärmevähi diagnoosimisel enamik inimesi ei vaja rohkem teste. Aga kui vähk näib olevat kiiremini kasvavate tüüp, rohkem teste tehakse et näha, kas vähk on levinud. Testid võivad sisaldada

Pärast ravi eesnäärmevähi, teil on regulaarselt oma tervist kontrollida mis tahes märke, et vähk on või levida. Katsed hõlmavad

Digitaalne rektaalne eksam, kus arst sisestab kinnastatud sõrm oma pärasoole tunda oma eesnäärme. Mõned eesnäärmetuumorid võib leida sel moel; PSA test mõõta taset eesnäärme-spetsiifilise antigeeni (PSA) sisaldust veres. Kõrgemat PSA võib olla märk suurendatult, infektsioon või eesnäärmevähk. Kui see on võimalik, et nakkus on tõsta oma PSA, siis võib esimene on 4 kuni 6 nädala antibiootikume. Arst võib soovitada teist PSA test enne mõelnud teha biopsia; Transrektaalseks ultraheli, kus arst sisestab sondi oma pärasoole et kontrollida oma eesnäärme. Sond kasutab helilainete (ultraheli), et luua pilt eesnäärme.

Sõelumine eesnäärmevähi kaasneb kontroll jaoks haigustunnusteni kui sümptomeid ei esine. Seda võib teha PSA test. Ja kuigi see on oluline regulaarselt tervist tervist, eksperdid vaidlevad, kas PSA testimine tuleks kasutada rutiinselt ekraani mehi eesnäärmevähki. Katsetamine võib viia teid on vähiravi, et sa ei pea.

Nii rääkige oma arstiga. Küsi oma eesnäärmevähi riski ning arutada plusse ja miinuseid PSA testimine.

Luuskaneering; Kompuutertomograafia või MRT.

Vereanalüüse. Eri tüüpi vereanalüüsid kasutatakse, et näha, kas vähk on levinud teie luud või maksa; Luuskaneering kontrollida luu tekitatud kahju vähi levikut; Kompuutertomograafia või MRT otsima uue kasvaja.